Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2015 21:19 - Любовта на животните
Автор: yolo39 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 392 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако искаш някои да те обича изскренно-вземи си куче!
Преди години бе нашумяла една история от Япония. Даваха я по телевизията: Врно куче , всяка вечер- в 17  часа очаква своя стопанин на малка гара, в градче близо до Токио.Случило се ,че стопанина починал. Кучето все така продължавало , седнало на перона на гарата, да го очаква.Всички от гарата му съчуаствали. На края умряло и кучето,така, както чакало на гарата. Чуствителните японци му направили паметник. Показваха го по ТВ.
Истински случаи: Преди  , по времето, когато нямаше камиони, товарите се превозваха с талиги(каруци) Теглеха ги обикновено коне. Стар хамалин, след тежка работа през деня, спирал коня пред любимата си кръчма, засядал с приятели на чашка. Коня кротко, търпеливо го чакал. Когато хамалина вече натряскал се, приятелите го хващат за краката и ръцете и го натоварват в талигата, като труп.Тогава конят тръгвал и завозвал стопанина си до в къщи.
Случило се , че стопанина (стария хамалин)умрял. Заместил го синът. Конят по навик пак отивал и спирал пред същата кричма. Новия стопанин слизал , пивал едно, две и се качвал на капрата.Но ядец. Коня не ще и не ще да потегли. Приятелите на стария хамалин се досетили,че конят чака да натоварят  стария му стопанин-смятал го за жив, хванали за краката и ръцете новия стопанин и го натоварили като труп в талигата, Конят потеглял.
Стар виц: Във влака в едно купе се возили мутра, куче и студент. Мутрата извади  месо, хляб и започнал да дъфче. На кучето и на студента им потекли слюнките. Мутрата реже парче месо и го дава на кучето с думите"яш шаро да не си гладен , като този студент."
След малко студента слага книжка пред кучето с думите:"Шаро, чети да не си прост, като Мутрата."
Защо кучетата не говорят? Защото , ако проговорят, хората няма да ги считат за умни.


Тагове:   куче,   паметник,   Япония,   гара,   Коня,   хамалин,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolo39
Категория: Лични дневници
Прочетен: 606711
Постинги: 869
Коментари: 82
Гласове: 242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930