Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 21:52 - Истории с ъс шахматисти
Автор: yolo39 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
0



Каубои -шахматист влиза в бар  и казва на бармана:" Давам кон за бутилка уиски."
Бармана му дава бутилка уиски, каубоя я изпива , вади от джоба си един шахматен кон и му го дава. Пито-платено.
Двама шахматисти   били осъдени за някакво престъпление на 7 годеини затвор. Последното им желание е да бъдат в една килия-заедно двамата. Веднага си направили  шахматни фигури от хляб, начертали си дъска  на едно одеяло и започнали голяма затворническа шахматна" олимпияда".
Един ден надзирателя отворил килията и им съобщил, че  7 години са изтекли и са свободни. И двамата възкликнали:"Еи, че кога пък минаха,  толкоз бързо, бе"?
И една легенда:Млад  сърбин, участник в съпротивата, попаднал  в Гестапо и бил хвърлен в затвора. Държали го в единична килия, в пълна изолация. Начин за полудяване. Един ден, като го извеждали, минаваики покраи закачен  военен шинел, младия-борец-издърпал една книжка от ръкава на шинела. Тази книжка се оказала-записани партии от шахматни турнири, между шампиони и т,н.Тои бил любител шахматист и започнал да разучава партиите  от книжката. Хиляди пъти ги прочитал, разглеждал, обмислял, виждал и други варианти, намирал и грешки на шампионите.
Това го спасило от скуката и самотата, но  от много мислене, получавал главоболие.
Дошло освобождението на Сръбия. младежа се прибрал в къщи.Маика му го завела на доктор за да му лекуват главоболието. Доктора му препоъчал, да не чете и  да не играе шах.-пълна почивка. Маика му решила да го заведе на един остров, за да си почине,
На кораба младвжа видял двама изискани господа да играят шах. Застанал  да ги гледа.
Мълчал, но  след един ход на единя шахматист не се сдържал и рекал:"сгрешихте господине"
Господина го попитал:"А вие как щяхте да играете":Младежа му подсказал хода. Да прав сте му отговорил шахматиста и поканил младежа да направят една партия, като се представил:"Аз съм световния шампион Капабланка. В този момент, към тях се приближила маиката на младежа и обяснила, че синът и не трябва да играе шах. Забранено му е от лекарите.
Да. шахматистите са странни хора, трудни за разбиране.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolo39
Категория: Лични дневници
Прочетен: 605589
Постинги: 869
Коментари: 82
Гласове: 242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930