Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2016 23:03 - Заврян зет
Автор: yolo39 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Народна:
Един селянин  хванал с капан една лисица , която му издушила кокошките. Бил и се заканил, че ще я одере жива-така и направил. Докато я драл все я попържвал и накрая
я пита: " Е как се чустваш кумице"
Лисицата отговаря:
" Пак съм по-добре от заврян зет"-Селянина бил такъв-заврян зет.
В миналото, особено на село , не бе престижно за един ерген ,да отиде на "привет" т. е на женин дом(в дома на жена си)
Но обстоятелствата  често го налагаше.Например, ако  сте двама или трима братя, ако се зажените  и искате да направите семеиство, а къщата е малка, земята  , ако я поделите, също ще бъде малка. И така решението е единя брат, да иде -привет.
Друго семеиство пък има -две или три,че и четири дъщери, също тръсят за една от момите да доведе заврян зет. Къщата, домът, земята-не могат да остават без мъж.
В градовете пък, тарикатите ергени се нагаждаха за някоя  гражданка, за да могат да вземат жителство, а и готов апартамент.Удобно, тарикатско, но почакаите  , мили ергени-всичко това се заплаща.Няма безплатен обяд. Шапката ви е скроена.
Да си заврян зет и живееш  в дома на бабънлъка(бащата на жена ти), тъщата, а недаи си боже и бълдъза, знаи, че по  реда на иераихията, ще бъдеш -5 ти.Ще се стараеш да угодиш на всеки в новото семеиство. Ще се наложи да тръпиш доста неудобства:
Ще се случва бащата на жена ти да я навиква, по стар навик, да и разпорежда;Тъщата също ще има власт над жена ти,а бълдъзата ще те клюкарства.
Ще имаш деца-даи Боже! Тяхното възпитание, обаче ще поеме тъщата и жена ти. Децата ще сввикнат  да изпълняват техните заповеди, и ще почустват, че ти не си важен тук.,
Всичко това и какво ли още не, ще понижи мъжкото ти самочуствие, либидото, ще ти се отрази на здравето..
Един мъж трябва да има собствен дом. Може колиба да е, но дом да му е. Мъжа е воин, трябва да има крепост. Тои е роден да ръководи и отговаря за семеиството; да възпитава децата, да ги брани. Доказано е,че когато в семеиството , жената възпитава децата-те стават глезени,непослушни и не успяват в живота. Деца от маика  не се плашат,това е инстиктивно, а от бащата  имат страх;тои е силния, тои е строг, може и шамар да удари. да се научат  на режим, живота е безпощаден.
Та така, драги ергени.Ще кажете, че моята теория, описана тук, е остаряла. Възможно е, аз също съм остарял, не ги зная новите женско-мъжкин отношения.
Иначе да станеш зет  на някои   висш политик-както Батето(бог да го прости)си беше хем престижно, хем сладко.Да си зет на някои богаташ-па бил тои от ъндъграунда,
на богат футболист-както Стоичков и т. н. Е, няма да ти е лесно, но за богатство човек тръпи , какво ли не.
Все пак, драги зетъове, имаите едно на ум,  че  бабънлъка(бащата на жена ви), както и тъщата, никога няма да ви гласуват пълно доверие. Склонни са да завщаят богатството си на дъщеря си или на първия си внук, ако имат такъв.
В клана Ротшилд е закон, банката  да се онаследява само от син, там зет няма достъп. Така че, не се женете за мома от рода Ротшилд.
.Това бе моя трактат по темата заврян зет.Изводите са направени от личен опит.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolo39
Категория: Лични дневници
Прочетен: 605097
Постинги: 869
Коментари: 82
Гласове: 242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930